Odporúčaný príspevok

Alnwick

Alnwick castle! Vitajte v jednom z britských najznámejších hradov. Je dôležitou súčasťou britského dedičstva; jeho steny sú naplnené ...

6. 5. 2019

#mudrostnadnes- dýchaj

Sorry my English speaking friends! This "section" will be in Slovak.
I have started with it when I had Instagram. I did this content there, but in a short version.
Now, I want to continue again. I will post my "wisdom" and share it with you.
In Slovak?! WHY?! I want to capture exact feelings in there and I am afraid of the inaccurate description in the translation (or just want to collect it for a book?!? Hah..)

Dýchaj
V živote sa stretneme s nespočetným množstvom situácií, ktoré pre nás nie sú príjemné, vadia nám alebo nás dokážu dostať až na úplne dno. V týchto momentoch, keď človek cíti, že nemá žiadnu šancu, nič sa mu nedarí, nevie čo ďalej je potrebné sa zastaviť. Počkať. Nadýchnuť sa. Nádych, výdych, Nádych, výdych. S čerstvo okysličenou krvou, mozgom a novou myšlienkou sa môže a dá riešiť viac ako prvotným výbuchom emócií. Nedrž myšlienky v sebe. Podeľ sa s nimi. No vždy sa najprv nadýchni sa, potom vydýchni a následne začni rozprávať. Nie všetko, čo hneď zakričíš je to, čo chceš. Stúpanie tlaku, teploty, stresu ti skreslí svet, myslenie aj pocity. Dýchaj.
Bez správneho dýchania ťa ovládnu zlé emócie, plač, hnev, krik a nikam sa nepohneš. Ak chceš na sebe pracovať, začni s dýchaním. Ani nevieš ako veľmi ti to dodá silu sa posunúť rýchlejšie a lepšie. Nesprávnym dýchaním sa dostávame do bezvýchodiskovej situácie, paniky, histerického plaču ba dokonca záchvatu.

A čo tým chcem vlastne povedať? Pomaly ďalej zájdeš. Najprv mysli potom konaj. Nadýchni sa, vydýchni a potom vydaj zo seba slová, emócie a nálady. Uvidíš, že to prinesie viac ovocia ako záchvat paniky, úzkosti a plaču. Zdraviu preukážeš láskavosť tiež.

Žiadne komentáre: