Odporúčaný príspevok

Alnwick

Alnwick castle! Vitajte v jednom z britských najznámejších hradov. Je dôležitou súčasťou britského dedičstva; jeho steny sú naplnené ...

12. 3. 2019

#mudrostnadnes- ne...

Sorry my English speaking friends! This "section" will be in Slovak.
I have started with it when I had Instagram. I did this content there, but in a short version.
Now, I want to continue again. I will post my "wisdom" and share it with you.
In Slovak?! WHY?! I want to capture exact feelings in there and I am afraid of the inaccurate description in the translation (or just want to collect it for a book?!? Hah..)

Ne...
Nízky človek nemôže byť dobrý v basketbale.
Tancovať nemôžem bez poznania hudby.
Tá matematika sa nedá naučiť.
Z anorexie sa nedá dostať.
Maturitu nemožno napísať dobre.
Nemôžeš robiť spontánne veci.
Nemôžeš nejesť mäso.
ľudia sa nemenia.
Nedá sa byť sám sebou.
Nedá sa byť šťastný.
Nejde. Nedá sa. Nemôžeš.
Že nie? Ako vieš? Skúsil si to niekedy? Prekročil si niekedy svoju zónu komfortu a urobil niečo preto, aby to šlo? Pokúsil si sa o zmenu? Povedal si si, že to pôjde?
V živote človek stále počúva ako vecí nefungujú a aj sám sebe veľakrát nahovára, že to nejde, to sa nedá, to nemá zmysel. V skutočnosti sme to len neskúsili, tak nevieme. Odsúdiť. Nechať tak. Vzdať sa. Tá jednoduchšia alternatíva tu vždy na nás čaká, ale my si môžme vybrať či ju prijmeme alebo sa pokúsime ísť do toho. Skúsiť niečo iné/nové. Ak by to každý človek na planéte hneď so všetkým vzdal ba ešte horšie ani to neskúsil, kde by sme sa dostali? Ja si myslím, že nikde. Stagnovali by sme na jednom bode bez emócií, poznatkov, zážitkov a skúseností. Dokázať, že na to mám nieje cieľom výzvy (aspoň pre mňa nie). Chcem len samej sebe ukázať, že keď chcem tak môžem. Môžem prekročiť svoju komfortnú zónu. Môžem sa posunúť ďalej a môžem to skúsiť. Nie vždy to je o okamžitom výsledku či dosiahnutí presne stanoveného cieľa. Treba však skúsiť. Click or not. Skúsim uvidím. Život je príliš krátky na to, aby sme len rozmýšľali čo by bolo keby.. Máme však na ceste skúšok chvíle, kedy je priestor na zasmiatie sa nad tým, ako sme pochybovali vykročiť vpred. Progres nastane až keď sme ochotný ho podstúpiť.
Nie vždy to bude s podporou rodiny, okolia, kamarátov. No rozhodnutia a činy robíš za seba, nie za nich. Pre seba, nie pre nich. A ver, že človek, ktorý ti je súdený v živote byť tam pre teba bude. Teraz, potom, vtedy. Bojuj pre seba, za seba, ale s vedomím, že ak niekomu za to stojíš- podporí ťa, podrží. Nemôžme byť závislý na druhým, no "ve dvou se to táhne líp". Nehľadaj nasilu priazeň ľudí, tá príde sama, ak tam má nejaká byť. Ľudia v tvojom okolí sú odrazom tvojej povahy. Pravdovravného človeka ťažko hľadať medzi klamármi, falošného medzi úprimnými a neochotného medzi vytrvalými.

A čo tým chcem vlastne povedať? Namiesto výhovoriek hľadaj výzvy. Namiesto demotivácie hľadaj podporu. Namiesto dokazovania ostatným hľadaj oporu v sebe. Namiesto čo ak hľadaj prečo nie. Choď, skús, uvidíš. Vytrvaj. Keď začneš od seba a so sebou ostatní to buď prijmú alebo odsúdia, ale to už riešiť nebudeš, lebo si sám sebe pánom. Za vlastnou komfortnou zónou.

Na spríjemnenie dňa little joke quote :)
-zo srdiečka vaša Ordinary

Žiadne komentáre: