Odporúčaný príspevok

Alnwick

Alnwick castle! Vitajte v jednom z britských najznámejších hradov. Je dôležitou súčasťou britského dedičstva; jeho steny sú naplnené ...

23. 2. 2019

#mudrostnadnes- momenty

Sorry my English speaking friends! This "section" will be in Slovak.
I have started with it when I had Instagram. I did this content there, but in a short version.
Now, I want to continue again. I will post my "wisdom" and share it with you.
In Slovak?! WHY?! I want to capture exact feelings in there and I am afraid of the inaccurate description in the translation (or just want to collect it for a book?!? Hah..)

Momenty
Momenty. Ži pre prítomnosť, silu prítomného okamihu, hodiny, minúty, sekundy. Nečakaj na zázraky (A.D.). Oni neprídu. Rozprávky nám ukazujú ako to nikdy nebude. Buď v daný moment v danej situácii najlepšia verzia samého seba. Vnímaj, ži, užívaj. Nenechaj si vziať pekné chvíle prítomného momentu len preto, že to nieje ten "pravý" (okamih). Nečakaj na pravé momenty, chvíle, situácie. Ak by to takto má byť, je to to, s čím musíme pracovať (H.K.). Nechaj tie, čo sú tým, čím majú byť. Na čo nám sú dlhodobé ciele, keď sa pomedzi štartom a cieľom nesústredíme na cestu, ktorú k cieľu šliapeme? Na čo nám je milión cieľov, keď si ani neuvedomujeme, čo práve teraz máme? Na čo nám je jeden cieľ, keď ani naozaj nevieme či je ten pravý? Buď spokojný s tým, čo máš. Buď rád za to, kde si (M.D.). Teraz. Práve teraz. Nikdy nevieš kam sa to posunie, ako sa to posunie a či vôbec.. Využi naplno prítomnosť. Buď sústredený na momenty prebiehajúce okolo teba. Je dobré vedieť kam mierime, čo tým smerujeme, ako to chceme urobiť. No nemyslím si, že ísť s klapkami na očiach za jedným/viacerými cieľmi/momentami je to pravé orechové (M.P.). Čo ak dané momenty, ktoré sa dejú na ceste životom nás zavedú k lepšej, krajšej "križovatke" od ktorej bude naša cesta pokračovať oveľa úspešnejšie ako tá, ktorou sme šli za cieľom, čo sme si silou mocou nastavili. To, čo prežívaš v dané momenty- ovplyvníš. To, čo bude- neovplyvníš. Nechaj plynúť čas svojvoľne, no prežívaj v ňom svoje momenty najlepšie ako vieš. Veď keď nejde o život, nejde o nič (E.K.).

Ďakujem, ďakujem, ďakujem. 20 000 videní. Neskutočne si vážim každého jedného z vás, ktorý obetuje pár minút svojho života, daný moment práve na to, aby si prečítal moje výlevy myšlienok. Robím to, čo ma baví a som rada, že to baví aj vás (teda aspoň dúfam). Keď som blog obnovila ani som netušila, že budem mať v tak krátkom čase toľko vzhliadnutí. Magických 20 000 videní v deň 20-tých narodenín mojej najväčšej podpory v súčastnosti. Takže špeciálna múdrosť tentokrát i s múdrosťami iných ľudí. Ľudí, ktorý ma posúvajú v živote ďalej, no zároveň ma učia žiť pre dané momenty a HLAVNE nezabúdať žiť in general. Ďakujem. 
P.S. nejde o počet videní, ale počet pochopení.

Žiadne komentáre: